najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Putin potvrdio da su informacije iz panamskih dokumenata tačne

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je informacija iz istraživanja o “panamskim ofšor firmama”, u kojoj se pominju i njegovi bliski prijatelji  –  tačna.

Putina su u emisiji “Direktna linija” pitali zašto ne tuži novinare koji objavljuju “netačne informacije o ofšor” kompanijama,  a on je odgovorio da je informacija tačna, ali da su je pribavili pravnici.

“Kao prvo, koliko god da zvuči čudno, ne objavljuju netačnu informaciju… Informacija je tačna. Takav je utisak da su je sakupili ne novinari, nego najverovatnije pravnici. I po stilu izlaganja i po činjenicama”, kazao je Putin.

Na pitanje o violončelisti Sergeju Rolduginu, kojeg ruski mediji nazivaju bliskim prijateljem Putina, a za kojeg se tvrdi da je u ofšor kompanijama imao dve milijarde dolara, Putin je kazao da je on novac usmeravao na kupovinu muzičkih instrumenata.

“To što je kupio Roldugin, to su unikatne stvari”, koje se “ne mogu prodati”, rekao je ruski predsednik.

Naveo je da posle kupovine tih instrumenata Rolduginu “ništa nije ostalo, sve je potrošio i čak ostao dužan strukturama koje su mu pomagale”.

Putin je rekao i da je izveštaj najpre objavljen u Zidojče cajtungu koji pripada američkom konzorcijumu Goldman Sachs. “Svugde štrče uši naručioca, štrče i čak ne crvene”, rekao je Putin i objavljivanje podataka povezao sa izborima u SAD.

On je dodao da nije stvar o “konkretnim ljudima” u Rusiji, već o zemlji “kojom se ne može manipulisati i naterati da igra na tudju muziku”.

“Ako nas budu poštovali i tražili kompromis, uvek će se naći rešenje koje će odgovarati i nama i našim partnerima”, rekao je ruski predsednik.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike