U trendu

Putin pozvao na obnovu konstruktivne saradnje Rusije i EU

Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je danas da se odnosi Rusije i Evropske unije oslobode preterane politizacije i da se obnovi konstruktivna saradnja.

„Od suštinske je važnosti osloboditi se preterane politizacije i obnoviti konstruktivnu atmosferu u našoj interakciji“, izjavio je Putin na konferenciji za novinare posle razgovora s italijanskim premijerom Paolom Djentilonijem u Sočiju.

Odnosi Rusije i EU, jedna od tema razgovora Putina i Djentilonija, ne mogu biti nazvani normalnim, rekao je ruski predsednik.

Putin je izrazio uverenost da šira saradnja Rusije i evropskih zemalja, kao i unapredjenje direktnih veza EU i Evroazijskog ekonomskog saveza mogu pomoći jačanju poverenja u ceo evroazijski prostor.

Detaljna i iskrena razmena mišljenja s italijanskim partnerima pomoći će razvoju odnosa dve zemlje u svim oblastima, rekao je Putin, a Djentiloni je ocenio da su razgovori s ruskim predsednikom bila veoma dobra prilika uoči samita Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja na Siciliji.

„To je veoma dobra prilika za mene, imajući u vidu da je Italija predsedavajuća G7, da imam sastanak s Putinom i da razgovaramo o bitnim problemima uoči samita, koji će biti održan za 10 dana“, rekao je italijanski premijer.

Djentiloni je rekao da mu je drago da je mogao da razgovara i o odnosima dve zemlje, koje je ocenio kao veoma uspešne uz poboljšanu ekonomsku saradnju, i o nekim delikatnim pitanjima koja se tiču medjunarodne situacije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar