najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Putin pozvao Ruse da u nedelju glasaju na parlamentarnim izborima

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je danas svoje sugradjane da u nedelju glasaju na parlamentarnim izborima koje će biti poslednji veliki izborni test u Rusiji pre predsedničkih izbora 2018. godine.

“Pozivam vas da izadjete na birališta, da glasate, da izrazite svoj stav”, rekao je 63-ogodišnji predsednik u prethodno nenajavljenoj poruci preko televizije.

On je rekao da je uveren da je, bez obzira na političke stavove, glasanje gradjanska dužnost, “način pokazivanja osećanja prema svojoj zemlji” i “pažnje prema sopstvenoj budućnosti”.

Sastav budućeg parlamenta “zavisi samo od vas, ruskih gradjana”, rekao je on i dodao da “su svi kandidati imali prava na poštene i otvorene uslove nadmetanja”, a u nedelju “napravite izbor, glasajte za Rusiju”, zaključio je on.

Gotovo 110 miliona glasača ima pravo glasa na nedeljnim izborima 450 poslanika državne Dume, u kojoj danas dominira Putinova partija Jedinstvena Rusija.

U trci je više od 6.500 kandidata iz 14 partija, ali se očekuje da će se izborima malo šta promeniti i da će ojačati Jedinstvena Rusija.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike