U trendu

Putin: Probaću jogu

Ruski predsednik Vladimir Putin, nosilac crnog pojasa u džudu, obećao je indijskom premijeru Narendri Modiju, inače ljubitelju joge, da će probati neke od joga poza, iako one predstavljaju svojevrsan izazov.

„Probao sam tako mnogo stvari, ali nisam probao jogu, iako zasigurno zvuči privlačno“, rekao je Putin Modiju tokom razgovora u ruskom gradu Ufi.

„Videću šta sam u stanju da uradim na osnovu svoje fizičke spremnosti“, kazao je Putin.

„Kada vidimo pravog jogina, deluje nemoguće dostići takvo savršenstvo i to je ono što odvraća ljude“, dodao je ruski predsednik.

Modi, koji je nedavno na otvorenom skupu povodom Međunarodnog dana joge, predvodio oko 35.000 ljudi u izvođenju joga poza poput kamile i kobre, došao je u Rusiju na samit BRIKS-a koji počinje sutra, preneo je AFP.

Dvodnevni samit lidera Rusije, Kine, Indije, Brazila i Južnoafričke Republike održava se se u Ufi, na Uralu.

Indijski premijer, koji kaže da mu joga pomaže da radi prekovremeno, zahvalio je Putinu za sponzorstvo Međunarodnog dana joge u Rusiji i dodao da ova aktivnost treba da inspiriše svakog ko teži zdravom načinu života.

Putin, poznat po imidžu snagatora, dugogodišnji je džudista, uživa u hokeju i fotografisan je kako nag do pojasa jaše konja i pliva leptir stilom u jednoj sibirskoj reci, podsetila je francuska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar