U trendu

Putin sa Kimom 25. , a dan kasnije sa Sijem

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin sastaće se sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom u Vladivostoku 25. aprila, a dan kasnije sa kineskim predsednikom Si Đinpingom u Pekingu, saoštio je danas savetnik u Kremlju Jurij Ušakov.

U fokusu razgovora Putina i Kima biće „mirno rešavanje nuklearnog problema na Korejskom poluostrvu“, rekao je Ušakov, prenela je agencija Tas s.

Mediji su ranije danas preneli da se Vladivostok priprema da ugosti Kima i Putina.

U tom ruskom gradu na dalekom istoku primećeni su, kako pišu mediji, pripadnici severnokorejskog obezbeđenja i protokola kako rade poslednje pripreme.

Spekuliše se da će Kim verovatno stići vozom u Vladivostok, a za putovanje prugom dugo 1.200 kilometara biće mu potrebno 20 sati.

Zastave dve zemlje okačene su na glavnim saobraćajnicama duž kojih će delegacije proći, kao i na ruskom Dalekoistočnom federalnom univerzitetu, gde je moguće da će se održati sastanak, prenela je agencija Jonhap.

Mediji su primetili crni „majbah“, Kimov ekskluzivni automobil, i „mercedes benc s klase“.

Kako se navodi, automobili su dopremljeni avionom iz Severne Koreje.

U Vladivostok je stigla i Kimova sestra, Kim Jo Džong, i drugi zvaničnici.

U Pekingu na drugom forumu „Pojas i put“, koji se održava od 25. do 27. aprila, učestvovaće više od 40 šefova država i vlada, među njima i Putin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar