U trendu

Putin: svetom će vladati onaj ko ovlada OVOM tehnologijom (video)

Ruski predsednik učestvovao je u otvorenom času „Rusija usmerena na budućnost“ u Jaroslavlju. Otvoreni čas održan je u okviru profesionalnog foruma navigacije „Projektorija“.

Zadatak novog pokoljenja je da napravi principijelno novi korak napred, izjavio je Putin.

„Naša zemlja postoji mnogo više od hiljadu godina. Zašto to kažem? Vidite, nisu sve zemlje ni narodi mogli da prođu takav test vremena, da postoje, razvijaju se, prevazilaze teškoće i jačaju se više od hiljadu godina. Tokom ove hiljade godina naši preci, generacije koje su živele pre nas, preduzele su ogromne napore da naša zemlja postane ovako velika sila kakva je danas. Ona je stigla do Tihog okeana, ostvarila ogromne rezultate u nauci, tehnologiji i obrazovanju“, istakao je Putin.

Predsednik je naglasio da postoji opšte mišljenje da su sve naredne generacije uvek bolje od prethodnih i to je tačno.

„(Ovo je) sasvim prirodno, jer nove generacije dolaze na onaj osnov koji su stvorile prethodne. Znanje postaje sve šire, dublje, tehnika je postala složenija, interesantnija. Sve to stvara prilike za novi korak. Ali vaš zadatak nije da samo stvorite nešto novo, to se podrazumeva, to će biti novo… Vaš zadatak je da napravite principijelno novi korak. Život je složen i raznolik. On je uvek težak u smislu konkurencije. Konkurencija je uvek jaka i snažna“, dodao je Putin.

Predsednik Putin je uveren da ruski narod ima „unutrašnji nuklearni reaktor“ koji omogućava Rusiji da se razvija i konstantno ide napred.

„Ako postojimo više od hiljadu godina i aktivno se razvijamo, jačamo sebe, znači da imamo nešto u sebi što tome doprinosi. To nešto je unutrašnji nuklearni reaktor našeg naroda, našeg ruskog čoveka, koji nam omogućava da se krećemo napred. To je neka vrsta strasti koja gura našu zemlju napred“, dodao je Putin.

Ruski predsednik je dodao da je veštačka inteligencija budućnost ne samo Rusije, već i celog sveta. „Svako ko postane lider u ovoj sferi biće vladar sveta“, naglasio je predsednik.

Teško je predvideti opasnosti ove tehnologije, ali ruski predsednik smatra da ona ne bi trebalo da ima monopolskog vlasnika. Ako se veštačka inteligencija razvije u Rusiji, ona će podeliti ovu tehnologiju celom svetu, kao što je i do sada delila druge tehnologije, obećao je predsednik.

Govoreći na forumu, Putin je naveo važnost proučavanja savremenih materijala, naglašavajući da će to pomoći čoveku da odleti na Mars.

On je, takođe, istakao da ćemo uz pomoć nuklearnog svemirskog motora „moći da napravimo korak ka veoma zanimljivom snu čovečanstva“ i pokorimo duboki svemir, objasnio je ruski predsednik.

(Sputnjik)

4 komentara
 1. MG

  Dok god imamo lidere koji zele da vladaju svetom neminovno idemo ka samounistenju.

 2. Dario

  Vestacka inteligencija se ne moze razviti klasicnim programiranjem koje je danas nama poznato.

 3. Milan

  O kakvoj agresiji na bliski istok govorite?

 4. goran manic

  Kao pravi Srbin i antiglobalista imao sam neke simpatije prema Putinovom vođstvu. Kad je izvršio agresiju na Bliski istok, uz reči da „je to nacionalni interes Rusije“, načinio je stratešku grešku i pao u pakao američkog intervencionizma i „izuzetnosti“. Rat sankcijama sa U$A je pokazao ruske slabosti i, kao najveću, preteranu zavisnost od sopstvenih tajkuna i svetske berze. Pretpostavljam da ovaj tekst ispravno prenosi njegove reči-misli i nalazim da su, pretežno, -jezive. Posle demagoške pohvale ruskom čoveku, govori da će uz pomoć VEŠTAČKE INTELIGENCIJE zavladati svetom i nuklearnim motorom POKORITI duboki svemir. Svetu ne trebaju Novi Amerikanci i još tehnologije. Svetu treba mnogo ljudskosti!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike