najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Putin: Ukrajinom se upravlja iz inostranstva

Ukrajinom se upravlja iz inostranstva što je “ponižavajuće” za ukrajinski narod, ocenio je danas ruski predsednik Vladimir Putin u poseti Krimu, crnomorskom poluostrvu koje je Rusija anektirala prošle godine.
“Uveren sam da će se Ukrajina, uprkos trenutnim teškoćama, razvijati u pravom smeru i odustati od ponižavajuće prakse da se celom zemljom upravlja iz inostranstva”, rekao je Putin aludirajući na nekoliko stranaca na ključnim mestima u ukrajinskim vlastima.

Ukrajina je u decembru dobila novu vladu u kojoj se nalaze jedna Amerikanka, jedan Gruzijac i jedna Litvanka. Natali Jaresko, Amerikanka ukrajinskog porekla koja je radila u američkom Stejt departmentu, sada je ukrajinska ministarka finansija.

Bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili je imenovan za guverenera Odese pošto je dobio ukrajinsko državljanstvo. Pored Sakašvilija, Odesom upravlja Marija Gajdar, Putinov kritičar i ćerka sovjetskog ekonomiste i bivšeg premijera Jegora Gajdara, autora kontroverzne “šok terapije” reformi u Rusiji posle raspada Sovjetskog Saveza.

“Sve je to ponižavajuće za ukrajinski narod. Ukrajina će se oporaviti, nastaviti da se razvija i da gradi svoju budućnost s Rusijom”, ocenio je Putin.

Ruski predsednik je danas boravio u Simferopolju gde je prisustvovao sednici regionalne vlade posvećenoj razvoju turizma u Rusiji.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike