Putin: Zar ne shvatate da se svet uvlači u rat? (video)

Govoreći sa inostranim novinarima na Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu 17. juna, Vladimir Putin rekao je zašto smatra da je rat između Rusije i Zapada gotovo neizbežan.

Putin je napao novinare da stalno ponavljaju laži i dezinformacije koje im serviraju SAD o antibalističkim raketnim sistemima u istočnoj Evropi. On je istakao da je otkriveno da je laž da ti raketni sistemi treba da služe kao zaštita od iranskih projektila.

Foto: YouTube/PrintScreen

Foto: YouTube/PrintScreen

Putin je saopštio novinarima da je Rusija predvidela da će SAD za nekoliko godina moći da prošire domet tog sistema na 1.000 km. Tada će ruski nuklearni potencijal i nuklearna ravnoteža između SAD i Rusije pasti u vodu. Putin je u potpunosti izgubio strpljenje u razgovoru sa novinarima, kritikujući ih što slepo pomažu nastanak nuklearnog sukoba ponavljajući američku propagandu.

„Mi znamo šta se dešava iz godine u godinu i oni znaju da mi to znamo. Samo vama mogu da pričaju bajke i vi u njih verujete šireći tu priču dalje građanima svojih država. Vi ne osećate kakva se opasnost bliži i to me brine. Kako ne shvatate da se svet uvlači u rat? Oni se pretvaraju da se ništa ne dešava, a ne znam kako vi gutate sve te laži“, rekao je predsednik Putin.

Pogledajte komentare (1)

Jedan komentar

  • Balkan

    Nisam Rusofil ni Amerofil tek da se zna. Ali ovaj covek je 100% u pravu i samo ludi ljudi ne vide sta se radi i cemu to vodi narocito politicari u Evropi, koji slepo slede Velikog brata stim sto ce Veliki brat da se zaustavi na ivici ambisa a sledbenici ce da popadaju u ambis. Po hiladiti put se pitam kojim spidom ih snabdeva Veliki brat jer samo lud covek ne vidi i ne cuje sebe.

Ostavite komentar