U trendu

Putnik sa kruzera prvi zaraženi koronavirusom u Izraelu

JERUSALIM – U Izraelu je potvrđen prvi slučaj koronavirusa, nakon što je jedan od 11 Izraelaca, koji su jutros u tu zemlju doputovali sa kruzera „Dajmond princes“, bio pozitivan na testu, saopštilo je ministarstvo zdravlja.

Izraelski državljani, koji su protekle dve nedelje proveli u karantinu na kruzeru usidrenom kod japanske luke Jokohama, prevezeni su jutros nakon sletanja u Medicinski centar Šeba, nedaleko od Tel Aviva, gde će provesti u karantinu još 14 dana.

Odmah po dolasku u izolovanu zgradu Centra, putnici su dali uzorke krvi, a kod jedne žene je potvrđeno prisustvo virusa KOVID-19, dok je ostalih 10 bilo negativno.

Kod još nekoliko osoba sa kruzera „Dajmond princes“ širom sveta koji su u Japanu bili negativni, koronavirus je potvrđen po dolasku u domovinu.

Kod najmanje četiri osobe iz SAD i kod dva Australijanca koji su se u svoje zemlje vratili iz Jokohame, potvrđeno je prisustvo virusa, što dovodi u pitanje odluku da putnici sa kruzera budu pušteni kućama ako su negativni na testu, navodi Tajms of Izrael.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar