U trendu

Putnik: Zašto sam se fotografisao sa otmičarem (foto)

Britanac koji je danas pokrenuo raspravu na društvenim mrežama nakon što je objavio fotografiju na kojoj pozira sa otmičarem aviona „Idžiptera“, rekao je da se sa njim slikao jer je želeo da „bolje pogleda“ pojas za koji je otmičar tvrdio da je pun eksploziva.

Ben Ines (26), koji na slici nasmejan stoji pored otmičara tokom šestosatne talačke drame koja se juče odigrala u putničkom avionu egipatske aviokompanije, poslao je tu fotografiju svojim prijateljima, prenosi AFP.

„Nisam baš siguran zašto sam to uradio – jednostavno sam hteo da bacim pogled na pojas dok sam istovremeno pokušavao da zadržim osmeh oči u oči sa opasnošću“, rekao je Ines britanskom listu „San“.

Kako kaže, pomislio je da, ako otmičar zaista kod sebe ima bombu, onda u svakom slučaju nema šta da izgubi.

„Zato sam stao pored njega i nasmejao se dok nas je stjuardesa slikala“, rekao je Ines.

On je bio jedan od 55 putnika koje je otmičar oslobodio iz aviona ubrzo nakon što je prizemljen u Larnaki na Kipru, gde ga je preusmerio dok je leteo na liniji Aleksandrija-Kairo.

Kiparske vlasti su identifikovale otmičara kao 58-godišnjeg Egipćanina Seifa al-Dina Muhameda Mustafu, a ispostavilo se da je pojas kojim je bio opasan lažan i da nije bio napunjen eksplozivom.

Fotografija koju je Ines objavio izazvala je žustru raspravu među korisnicima društvenih mreža, pri čemu se jedni dive njegovom smislu za humor, dok drugi smatraju da njegov potez nimalo nije smešan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar