U trendu

Radman: Teslom se možemo ponositi i Hrvati i Srbi

ZAGREB – Ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je danas da su reakcije Srbije zbog navodnog hrvatskog prisvajanja Nikole Tesle preterane.

„Nikola Tesla je rođen u Hrvatskoj, srpsko poreklo je njegovo, govorio je da se ponosi hrvatskom domovinom i srpskim poreklom. I tu nema nikakvog problema“, rekao je Grlić Radman za zagrebačku N1 televiziju.

Prema njegovim rečima, primera slavnih osoba sa dvostrukim identitetom ima svuda u svetu i kao primer je naveo Nikolu Šubića Zrinjskog koga slave i Hrvati i Mađari.

„U svakom slučaju, u jednom dijalogu možemo se ponositi i Hrvati i Srbi da smo imali takvog jednog čoveka svetskog glasa. On je univerzalni čovek koji je pridoneo čovečanstvu“, rekao je ministar.

(Tanjug)

4 komentara
 1. Anonimni

  A zasto su onda Hrvati proterali i poubijali Srbe koji su rodjeni i ziveli u Hrvatskoj? Ako se odjednom ponose Srbinom rodjenim u Hrvatskoj, sto se ne ponose svim Srbima rodjenim u Hrvatskoj i ne urade nesto da vrate te proterane Srbe i da im vrate imovinu?

 2. bambi

  Znaci ako se ja, kojim slucajem, rodim u avionu, onda na mene mogu biti ponosni piloti? Aj sto su hrvati izmislili sebi jezik i istoriju al ako ovako nastave, plasim se da ce i Nenson Mendela biti hrvatski Nobelovac.

 3. Anonimni

  U kojoj Hrvatskoj je rodjen ? Pavelicevoj ili Tudjmanovoj ? Ili je I Austrougarska bila deo Hrvatskoj carstva, sto istoricari jos nisu stigli da konstatuju, a istoriske cinjenice ocigledno poseduju samo Hrvati. Cinjenice govore nesto drugo. U nesretnoj Srbiji je na tron stupio jos nesrecniji Aleksandar Karadjordjevic. Kada u sudbonosnom istoriskom trenutku imas na celu drzave takvog bolesnog coveka narod je osudjen na propast. Sto su Srbi i osetili na svojoj kozi.

  1. Anonimni

   Pa palise Teslinu kucu dva puta neznam sto im je smetao sad ga svojataju pa i to je bolje nego da kazu da je bio ubaceni spijun Aleksandra Karadjordjevica da bi mrski srbi dobili viku srbuju.

Napišite komentar