U trendu

Radman: Trenutno stanje u BiH politički neodrživo

MEDULIN – Trenutno stanje u BiH politički je neodrživo i neperspektivno, izjavio je danas u Medulinu hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman.

„Nužno je što pre postići dogovor oko izbornog zakona, kako bi BIH bila država u kojoj su jednakopravni svi njeni konstitutivni narodi i svi njeni građani“, kazao je Radman nakon sastanka s grčkim kolegom Nikosom Denijdasom.

Pozvao je sve političke aktere u BiH da budu hrabri, mudri i odlučni i da „podrže proces koji ce dovesti do jačanja poverenja građana i pravednih izbora izbora koji ce eliminisati sve oblike nejednakosti i diskriminacije i u konačnici značiti boljitak za BiH“.

Grlić Radman je ponovio stav Hrvatske o promeni izbornog zakona u BiH pre izbora 2022. „kako bi se onemogućilo da brojniji Bošnjaci biraju hrvatske predstavnike u Domu naroda, kao i hrvatskog člana predsedništva“, prenela je Hina.

„Grčka nema nikakav interes u BiH osim da ona postane stabilna zemlja i prosperitetna na putu prema evropskoj buducnosti i smatram da onde nema mesta nikakvom nacionalizmu“, kazao je grčki ministar, dodavši da se izborni zakon u BiH treba doneti što pre.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar