U trendu

Raičević pušten da se brani sa slobode

PODGORICA – Urednik podgoričkog portala IN4s Gojko Raičević pušten je danas, nakon saslušanja, da se brani sa slobode, prenele su podgoričke Vijesti.

Raičević i urednik portala Borba, Dražen Živković, sinoć su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje panike i nereda, zbog objavljivanja vesti da se u Vili Gorica dogodila eksplozija.

U Osnovnom državnom tužilaštvu u toku je saslušanje Živkovića.

Raičević je nakon saslušanja u ODT-u kazao da je jasno da je njegovo hapšenje „zavera između policije tužilaštva, sudsva“ koja je, kako kaže, koordinisana iz američke Ambasade u Podgorici.

„To sam rekao i na saslušanja, a reći cu i vama. Ovo je zavera između policije, tužilaštva, sudstva koja je koordinisana od američke Ambasade. Nije slučajno da su sinoć uhapšeni kolega Dražen Živković, i ja. To je ako se sećate najavila preko okruglog stola i Džudi Kuo, službenica ambasade SAD“, rekao je Raičevič.

Dodao je da je „jasno svima da sam ja bio sledeći nakon hapšenja Anđele Đikanović“.

Raičević je kazo i da ne zna „ko je inspirator akcije policija ili tužilaštvo“.

„Smatram da će se to znati u narednih par dana“, rekao je.

On je rekao da je sve ovo posledica pitanja koja je poslao vladi u vezi sa hapšenjem Đikanovićeve i izglasavanjem Zakona o slobodi veroispovesti.

Raičević tvrdi i da je informacije o eksploziji u vili Gorica proverio iz dva izvora.

Njegov pravni zastupnik – advokat Vladan Bojić tvrdi da ne postoji nijedan materijalni dokaz da je kod nekoga izazvalo paniku to što je objavljena vest do eksploziji u toj vili.

Ispred zgrade u kojoj se odvija saslušanje nalazi se više opozicionih poslanika.

Iz policije je demantovano da je u Vili Gorica ođeknula eksplozija, već da je reč o manjem elektro kvaru koji je ubrzo saniran.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar