U trendu

Raketa sa Sinaja ispaljena na Izrael drugog dana Trampove posete

Jedna raketa ispaljena je jutros s egipatskog Sinajskog poluostrva u pravcu Izraela, drugog dana posete predsednika SAD Donalda Trampa toj zemlji.

Izraelska vojska je potvrdila da je raketa pala u Izrael, ali nije prouzrokovala povrede, ni štetu. U vojnom saopštenju se dodaje da se sirene nisu oglasile, jer je raketa letela ka otvorenom području, preneli su izraelski mediji.

Tramp danas završava posetu Izraelu. On će nakratko posetiti Vitlejem na Zapadnoj obali, gde će se sastati sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom.

Palestinci su na dan njegovog dolaska u Izrael u ponedeljak demonstrirali širom Zapadne obale u znak podrške stotinama Palestinaca koji štrajkuju gladju u izraelskim zatvorima. Desetine ih je povredjeno u tim demonstracijama.

Tramp će se iz Vitlejema vratiti u Jerusalim i posetiti Memorijalni centar holokausta Jad Vašem, pa potom u Muzeju Izrael održati govor. On popodne odlaskom u Vatikan nastavlja prvo putovanje u inostranstvo otkako je izabran, a posle putuje za Brisel i Siciliju.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike