U trendu

Rakun u Strajkeru „sludeo“ američke vojnike

VAŠINGTON – Vojska SAD prisutna je u brojnim delovima sveta i do sada je bila deo nekoliko stotina operacija, ali čini se da ni jedna vojna operacija nije stvorila problem vojsci SAD kao što je učinio jedan rakun koji je vojnike naterao u bekstvo.

Naime, američki magazin Task & Purpose, namenjen informisanju javnosti o aktivnostima vojske SAD, objavio je video koji je vrlo brzo postao popularan na internetu, a u kojem se još jednom videlo kako naizlged jednostavan problem može izazvati pravu noćnu moru.

Video prikazuje grupu američkih vojnika koji pokušavaju iz oklopnog borbenog vozila Strajker da izvuku ni manje ni više nego rakuna koji se bežeći od vojnika sakrio upravo u ovom vojnom vozilu.

Međutim, jednostavna „vojna operacija“ napravila je američkim vojnicima veliki problem. S obzirom na prirodno agresivno ponašanje rakuna, vojnici su bili spremni za sve opcije pa se tako na snimku može videti kako jedan od njih drži bejzbol palicu u slučaju potrebe za „samoodbranom“, prenosi portal Klix.ba.

Dvojica najhrabrijih vojnika ušla su u vozilo i pokušala da uhvate rakuna kako bi ga odnele na sigurnu lokaciju. Agresivni rakun, međutim, nije baš najbolje podneo njihov dolazak pa ih je vrlo brzo naterao u bekstvo, što su mnogi na društvenim mrežama u šaljivom tonu protumačili kao pravi primer „kontraofanzive“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.