Raste broj žrtava zemljotresa na Indoneziji

porastao na 39

DŽAKARTA, 5. avgusta (Tanjug) – Najmanje 39 osoba je poginulo u snažnom zemljotresu jačine sedam stepeni Rihtera koji je danas pogodio indonežanska ostrva Bali i Lombok.

Direktor Agencije za vanredne situacije u zapadnoj provinciji Nusa Tengara Muhamed Rum rekao je da je broj nastradalih na Lomboku porastao na 39.

Vlasti, prema njegovim rečima, još uvek prikupljaju podatke o povređenima.

Nakon zemljotresa koji je jutros pogodio indonežanska ostrva izdato je upozorenje na opasnost od cunamija koje je potom ukinuto. Registrovani su mali talasi visine 15 centimetara u tri sela. Zvaničnici kažu da aerodromi na oba ostrva rade normalno, uprkos manjoj šteti, navodi Rojters.

„Oba aerodroma rade uobičajeno, sada raščišćavamo aerodrome. Neki delovi plafona su otpali, ali niko nije povređen“, rekao je Hendi Herjudhitiavan, predstavnik kompanije koja upravlja aerodromima.

Zemljotres je na kratko izazvao paniku među turistima i lokalnim žiteljima koji su izjurili iz kuća na otvoren prostor.

Epicentar potresa se nalazio na dubini od 15 kilometara u blizini severne obale Lomboka gde je pre nedelju dana registrovan zemljotres jacine 6,4 stepeni Rihtera, prenosi Rojters.

Tom prilikom je poginulo 14 ljudi, a naređena je i evakuacija velikih razmera zbog opasnosti od erupcije obližnjeg vulkana koji posećuju turisti i planinari.

Današnji potres osetio se nekoliko sekundi na Baliju gde je oštećeno nekoliko zgrada.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike