Rasvetljeno ubistvo u Herceg Novom, uhapšeni osumnjičeni

PODGORICA – Crnogorska policija saopštila je danas da su uhapšena dvojica osumnjičenih za ubistvo Lj. S. (54) u Herceg Novom, od kojih je jedan osumnjičeni uhapšen u Crnoj Gori, a drugi u BiH.

Crnogorska policija uhapsila je R. D. (36), državljanina BiH sa privremenim boravkom u Herceg Novom, zbog sumnje da je zajedno sa Z. M. (47), državljaninom Crne Gore, izvršio krivično delo ubistvo Lj. S.

Za R. D. je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio pritvor, a Z. M. je uhapsila policija Republike Srpske u Foči odmah po raspisivanju međunarodne poternice.

Uprava crnogorske policije je zahvalila Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske na saradnji i efikasnoj reakciji i saopštila da sledi komunikacija nadležnih organa u cilju izručenja Z. M. Crnoj Gori.

Crnogorska policija je protiv dvojice osumnjičenih podnela krivičnu prijavu državnom tužiocu u Višem državnom, zbog sumnje da su izvršili krivično delo ubistvo.

Kotorskoj policiji je 6. septembra prijavljen nestanak Lj. S. (54), a policijski službenici su došli do saznanja da postoji verovatnoća da je reč o ubistvu.

Telo Lj. S. je nađeno 18. septembra kada je i upućeno na obdukciju.

Kako je saopštila Uprava policije, pripadnici Sektora kriminalističke policije, Centra bezbednosti Herceg Novi i Odeljenja bezbednosti Kotor u kratkom roku su rasvetlili ubistvo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.