U trendu

Razgovorali Putin i Hercog o saradnji dve zemlje

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov izraelski kolega Isak Hercog razgovarali su telefonom o saradnji dve zemlje, uključujući i humanitarnu sferu, saopštio je danas Kremlj.

„Razgovarano je o pitanjima bilateralne saradnje, uključujući i humanitarnu sferu, uzimajući u obzir bogato istorijsko nasleđe
rusko-izraelskih odnosa. U tom kontekstu, predsednici su razgovarali o odlučujućem doprinosu Crvene armije u pobedi nad nacizmom i spasavanju jevrejskog naroda od istrebljenja tokom Velikog otadžbinskog rata, kao i o pozitivnoj ulozi Jevreja u društvenom i kulturnom životu Rusije“, navodi se u saopštenju Kremlja, prenosi agencija TAS S.

Takođe, kako se navodi, ruski i izraelski predsednik razgovarali su i o problemima oko rada jevrejske agencije „Sohnut“ u Rusiji, preneo je Interfaks.

„Dotaknuti su problemi funkcionisanja organizacije koja zastupa jevrejske interese u Ruskoj Federaciji. Dogovoreno je da se kontakti u vezi sa tim nastave preko nadležnih resora obe zemlje“, navodi se u saopštenju Kremlja.

Kako je istakao Kremlj, lideri su potvrdili „posvećenost razvoju višestruke rusko-izraelske saradnje“, kao i da je razgovor vođen na inicijativu izraelske strane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar