U trendu

RC C: Sutra predstavljanje istraživanja Balkanski barometar

SARAJEVO – Veće za regionalnu saradnju (RČ) predstaviće sutra 5. izdanje istraživanja mišljenja javnosti i privrednika Balkanski barometar za 2019. godinu, na godišnjem sastanku te organizacije u Sarajevu.

Prvo predstavljanje Balkanskog barometra za 2019. godinu održano je na samitu Zapadnog Balkana u Poznanju pre tri dana, kada su predstavljeni glavni nalazi ovog istraživanja, dok će u Sarajevu biti dat detaljniji uvid u podatke istraživanja za svaku ekonomiju Zapadnog Balkana.

Ko u regionu najviše podržava članstvo u Evropskoj uniji, koja je ekonomija zabeležila povećanje broja ispitanika koji su pokazali optimizam, ko u regionu ima najoptimističnije prognoze za budućnost, gde ima najmanje promena, samo su neka od pitanja o kojima će se govoriti tokom predstavljanja Balkanskog barometra u Sarajevu, saopštio je RC C.

Sastanak će otvoriti ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak u ime predsedavanja Procesom saradnje u Jugoistočnoj Evropi i generalna sekretarka Veća Majlinda Bregu, navodi se u saopštenju.

Bregu će predstaviti nalaze Balkanskog barometra za 2019. nakon čega će uslediti predstavljanje godišnjeg izveštaja Veća za regionalnu saradnju za period 2018-2019. godina i strategije i programa rada ove organizacije za period 2020-2022. za koje se očekuje da će biti potvrđeni na godišnjem sastanku tog tela i usvojeni na sastanku ministara vanjskih poslova Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar