U trendu

Redovi na francuskim aerodromima zbog usporenog rada policije iz protesta

Francuska policija je iz protesta zbog prevelikog rada i više hiljada neplaćenih prekovremenih sati usporila pasošku kontrolu na glavnim pariskim aerodromima Šarl de Gol i Orli što je stvorilo duge redove putnika.

Dugi redovi formirali su se danas na pariskim aerodromima Šarl de Gol i Orli zbog pokreta granične policije koja primenjuje detaljnu kontrolu pasoša u podršku svojim „iscrpljenim“ kolegama angažovanim na suzbijanju višenedeljnih protesta Žutih prsluka, prenosi agencija Frans pres.

Zastoji su usledili na poziv policijskog sindikata „Alijans“ (Alliance) koji je pozvao policajce da obavljaju minimum rada dok traju pregovori s ministarstvom unutrašnjih poslova posle višenedeljnog angažovanja na održavanju reda tokom protesta pokreta Žutih prsluka.

Policija u Francuskoj je imala i dodatno angažovanje posle napada na Božićni vašar u Strazburu povećan je nadzor policije širom zemlje.

Pomoćnik generalnog sekretara sindikata Alijans rekao je da žele da pokažu da zbog nedovoljno ljudi ne mogu da obavljaju posao kako treba i pažljivo kontrolišu pasoše.

Francusko ministarstvo unutrašnjih poslova suočeno je s nezadovoljstvom policajaca koji su „isrcrpljeni“ zbog dodatnog posla tokom protesta pokreta Žutih prsluka i traže veća ulaganja u policiju.

Pregovori Ministarstva unutrašnjih poslova i tri policijske sindikalne organizacije treba da se nastave danas.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar