Rekord: 84 miliona ljudi gledalo debatu Klintonove i Trampa

Televizijski prenos debate Hilari Klinton i Donalda Trampa zvanično je oborio rekord sa 84 miliona gledalaca, potvrđeno je u izveštaju agencije Nilsen.

Agencija je potvrdila predviđanja da će tevlevizijski prenos debate oboriti rekorde izveštajem u kojem navodi da je debatu gledalo 84 miliona ljudi, što je rekord u istoriji prenosa debate predsedničkih kandidata.

Pravo na prenos ove debate je imalo 11 televizijkih mreža, prema čijim izveštajima je ovu raspravu pratilo najmanje 81,4 miliona gledalaca što je rekord u poslednjih 36 godina, navodi AP.

Prethodni rekord gledanosti prenosa drži predsednička debata koju je gledalo 80,6 miliona ljudi, 1980. godine između demokrate Džimija Kartera i njegovog republikanskog protivkandidata Ronalda Regana.

Od tada, nije bilo debate koju je gledalo više od 70 miliona ljudi.

Kako navodi AP, ovim je Klintonova dobila pravo da se hvali pred svojim suprugom Bilom čiju predizbornu debatu 1996. godine je gledalo “samo” 36,3 miliona gledalaca.

I dalje najveću gledanost drži Super Bol – finale NFL-lige američkog fudbala 2015. godine, između Nju Inglanda i Sijetla koje je gledalo 114,4 miliona ljudi.

Druga od ukupno tri zakazane debate će se održati 9. oktobra a moderatori će biti voditelji CNN-a Anderson Kuper i ABC-a Marta Radac.

Ostavite komentar