U trendu

Rjabkov: Izjava Hantsmana za žaljenje

MOSKVA – Opaska američkog ambasadora u Rusiji Džona Hantsmana da američki nosači aviona predstavljaju pretnju Rusiji su za žaljenje, izjavio je ruski zamenik ministra inostranih poslova Sergej Rjabkov danas za TAS S.
„Nadamo se da se američka megafonska diplomatija neće pretvoriti u megatonsku diplomatiju, jer u tom slučaju neće biti pobednika i americke diplomate će samo žaliti što su propustili šansu za vođenje normalanog, konstruktivnog dijaloga sa partnerima u svetu“, rekao je on, preneo je TAS S.
„Mi žalimo što su američki predstavnici u Rusiji otišli tako daleko da daju takve izjave“, dodao je Rjabkov.

Ambasador SAD u Rusiji Džon Hantsman izjavio je da američka flota u Mediteranu, predvođena nekolicinom nosača aviona, treba da bude signal za Moskvu, preneo je Sputnjik.

„Diplomatske veze i dijalog u dosluhu sa moćnim odbrambenim sistemima tih brodova pokazuju Rusiji da, ukoliko zaista i želi da uspostavi bolje odnose sa Amerikom, mora da obustavi sopstvenu destabilizujuću aktivnost širom sveta“, rekao je Hantsman.

Prema njegovim rečima, svaki nosač aviona u Mediteranu predstavlja „100.000 tona međunarodne diplomatije“.

Dve grupacije američke flote, predvodene nosačima aviona „Abraham Linkoln“ i „UŠ Džon Stenis“, stigle su u Sredozemno more kako bi učestvovale na vojnim vežbama.

Pored nosača aviona na kojima je raspoređeno 130 aviona, u Mediteran je uplovilo i 10 drugih brodova.

Na njima je raspoređeno ukupno 9.000 mornara i marinaca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.