Rjabkov: Pretnja SAD da upotrebi silu prema Siriji ucena

MOSKVA – Pretnje Vašingtona da će upotrebiti silu protiv Sirije su deo ucenjivačke politike, izjavio je danas zamenik ruskog ministra inostranih poslova Sergej Rjabkov.

„To je apsolutno politika pretnji i ucena“, istakao je Rjabkov, preneo je TAS S.

On je naveo da je administracija američkog predsednika Donalda Trampa ranije signalizirala da će okriviti Damask ukoliko se ponovi bilo koji incident sa upotrebom toksičnih agenasa ili hlora.

Savetnik američkog predsednika Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost, Džon Bolton, izjavio je juče da su se SAD, Britanija i Francuska dogovorile o „mnogo snažnijem odgovoru“, u poređenju s ranijim vazdušnim napadima, ukoliko sirijska vlada ponovo upotrebi hemijsko oružje.

„Pokušali smo da proteklih dana prenesemo poruku da će, ako i treći put bude upotrebljeno hemijsko oružje, odgovor biti mnogo snažniji“, rekao je Bolton novinarima, prenosi Rojters.

Kako je Trampov savetnik naveo, SAD su se konsultovale s Britancima i Francuzima, koji su im se pridružili u drugom vazdušnom napadu.

„Oni su se takođe saglasili da će još jedna upotreba hemijskog oružja rezultirati mnogo snažnijim odgovorom“, rekao je Bolton.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike