U trendu

Rožajci uhapšeni zbog krijumčarenja Somalijaca

PODGORICA – Rožajci S.Dž.(38), E.R.(32) i F.Dž.(33) uhapšeni su rano jutros u akciji crnogorske policije zbog sumnje da su kao deo međunarodne organizovane kriminalne grupe nelegalno prevozili državljane Somalije preko granice u Srbiju, a za još dvojicom osumnjičenih se traga, saopšteno je iz policije.

„U periodu od jula 2018. službenici kriminalističke policije su vodeći istragu u saradnji sa službenicima MUP-a Republike Srbije – Stalne udarne grupe za suzbijanje krijumčarenja ljudi, identifikovali dve organizovane kriminalne grupe koje su delovale na teritoriji Crne Gore i Srbije. Sumnja se da su ove grupe formirane u cilju vršenja krijumčarenja stranih državljana poreklom iz Somalije na ruti Crna Gora – Srbija sa krajnjim ciljem njihovog ulaska u zemlje Zapadne Evrope, Austriju i Njemačku“, saopšteno je iz policije.

Kako se dodaje, sumnja se da je petočlana grupa prihvatala, prevozila i obezbjeđivala privremeni smeštaj i ilegalno prevođenje lica u Srbiju koristeći se alternativnim putnim pravcima i planinskim stazama.

„Sumnja se da je na ovaj način izvršeno krijumčarenje 19 lica“, kazali su iz policije, prenosi RTCG.

Na teritoriji Srbije su u toj akciji takođe lišene slobode tri osobe.
Osumnjičeni će danas biti privedeni uz krivičnu prijavu.

Akciju „Aurora“ sproveo je Odsek za suzbijanje trgovine ljudima, krijumčarenja i ilegalnih migracija u sadejstvu sa Specijanim policijskim odeljenjem.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.