U trendu

RS: Višković predložio sastav nove vlade

BANJA LUKA – Mandatar za sastav nove vlade Repuiblike Srpske Radovan Višković predložio je danas imena ministara, koji dolaze iz šest političkih partija.

On je na drugoj posebnoj sednici Narodne skupštine Srpske za ministra finansija predložio Zoru Vidović, za ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenku Golić, za ministra pravde Antona Kasipovića, a za ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača, sve iz SNSD-a, prenose Nezavisne.com.

Za ministra zdravlja i socijalne zaštite Srpske predložio je Alena Šeranica, za ministra za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srđana Rajčevića, za ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zlatana Klokića, a za ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Borisa Pašalica, takođe sve članove SNSD-a.

Kako se navodi, Višković je za ministra energetike i rudarstva predložio Petra Đokića iz SP-a, za ministra uprave i lokalne samouprave Lejlu Rešić iz DNS-a, a za ministra saobraćaja i veza Nedu Trninića (DNS).

Kandidat za ministra rada i boračko-invalidske zaštite je Duško Milunović (SP), za ministra porodice, omladine i sporta Sonja Davidović (SP), a za ministra privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević (NDP).

Višković je za ministra prosvete i kulture predložio Nataliju Trivić iz Ujedinjene Srpske, dok je za ministra trgovine i turizma predložio Dragicu Kovač iz DEMOS-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.