U trendu

RUM: 11 Avganistanaca pokušalo da pređe u Mađarsku

BUKUREŠT – Policija na graničnim prelazima „Borš I“ i „Varsand“ na rumunsko-mađarskoj granici, uhvatila je 11 avganistanskih državljana u pokušaju da ilegalno pređu granicu sa Mađarskom, skriveni u dva kamiona.

U saopštenju rumunske policije se navodi da su tokom sprovođenja carinske kontrole, na prelazu „Borš I“, rumunske vlasti pronašle pet stranih državljana koji su se sakrili u teretnom prostoru kamiona registrovanog u Moldaviji, koji je prevozio nameštaj i tekstil na relaciji Bugarska-Belorusija, prenosi rumunska agencija Ađerpres.

Pronađene osobe odvedene su u policijsku stanicu, gde je utvrđeno da je reč o državljanima Avganistana starosti između 17 i 37 godina, koji su podneli zahtev za azil u Rumuniji.

Druga grupa od šest Avganistanaca otkrivena je jutros oko 06.50 časova na graničnom prelazu „Varsand“ u rumunskom okrugu Arad, pokušavajući da izađu iz zemlje skriveni u poluprikolici koju je vozio rumunski državljanin i koja je prevozila električne kablove i deteržent za jednu švajcarsku kompaniju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.