U trendu

Rumunija: Uhvaćeno 18 migranata, privedena trojica Bugara

ARAD – Na kraju prošle nedelje, granična policija iz rumunskog grada Arada, na granici sa Mađarskom, uhvatila je u tri slučaja ukupno 18 migranata koji su pokušali da napuste Rumuniju sakriveni u kamionima koji su prevozili robu, iako su svi tražili azil u Rumuniji.

Prvi slučja bio je na Nadlak I graničnom prelazu, a kamionu, koji je vozio Bugarin (51), prenosio je hranu za pse u Nemačku.

„Ispunjavajući odredbe o posebnim rizicima, granična policija je otkrila u teretnom delu kamiona šestoro ljudi – dvojicu državljana Pakistana, četvoricu iz Avganistana, i oni imaju između 18 i 34 godine. Svi su tražili azil u Rumuniji“, saopštila je danas granična policija grada Arada, a preneo Ađerpres.

Na istom granicnom prelazu, granična policija je proveravala drugog Bugarskog (62) vozača, koji je prevozio alkoholna pića u Nemačku.

U njegovom kamionu je bilo šest migranata iz Avganistana, od kojih su bila tri tinejdžera uzrasta 15 i 16 godina i tri punoletna lica, stara između 21 i 23 godine, koji su takođe tražili azil.

U obližnjem Bihoru, na Bors II graničnom prelazu, policija je zaustavila još jedan kampion, koji je prevozio metalne cevi u Poljsku – vozač je bio Bugarin, ali je kamion registrovan u Turskoj.

Otkriveno je da je Bugarin prevozio šest Avganistanaca, od kojih je samo jedan bio punoletan, ostali su bili između 15 i 17 godina stari i krili su se u prikolici.

U svim slučajevima, vozači se terete za trgovinu ljudima i pomoć stranim državljanima da pređu granicu ilegalno.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.