U trendu

Rumunski sud obrazložio odluku o pritvoru Tejtu zbog trgovine ljudima

BUKUREŠT – Rumunski sud obrazložio je danas odluku na osnovu koje će kontroverzni američko-britanski influenser Endru Tejt, njegov brat Tristan i još dvoje osumnjičenih za trgovinu ljudima ostati u pritvoru do 27. februara.

„Pored zaštite istrage i obezbeđenja prisustva osumnjičenog za buduće suđenje, pritvor je opravdan potrebom da se smire socijalne tenzije i javni red u vezi sa ovim slučajem“, navodi se u pisanom saopštenju Glavnog suda u Bukureštu, prenosi Bi-Bi-Si.

Braća Tejt zadržana su u pritvoru dodatnih 30 dana, do 27. februara, dok policija istražuje navode o silovanju i trgovini ljudima.

Obojica su ranije negirali optužbe.

U obrazloženju sudija je istakao sposobnost braće Tejt da lako pronađu ranjive žrtve i ostvare ogroman profit njihovim iskorišćavanjem.

On je, pozivajući se na tvrdnje tužilaca, a govoreći o teškim uslovima pod kojima su radile žene za Tejta, naveo da je to bilo po 12 sati bez prekida, uz samo pet minuta pauze.

Ukazao je i na tzv. „metod ljubavnika“, metod rada koji trgovci ljudima često koriste kako bi namamili žene u seksualnu industriju.

Tužioci nisu u potpunosti rasvetlili činjenice ovog slučaja, navodi se u saopštenju sudije, ali se dodaje da to ne otklanja osnovanu sumnju da su okrivljeni izvršili krivična dela za koja se protiv njih vodi istraga, što opravdava njihov pritvor po zakonskom osnovu.

Endru Tejt i njegov brat Tristan su u pritvoru zajedno sa dve Rumunke koje su blisko povezane sa njima, Džordžijanom Nagel i Luanom Radu.

Istražitelji tvrde da su njih četvorica početkom 2021. godine osnovali organizovanu kriminalnu grupu za „regrutovanje, sklonište i prevoz žrtava, kako bi primoravanjem žena na snimanje pornografskog sadržaja“, koji je potom distribuiran na Internetu, najčešće na TikTok-u i stranici Onli Fans, „pribavili velike sume novca“.

Ranije ove nedelje, braća Tejt su, dok su u lisicama dovedeni na ispitivanje, rekli okupljenim novinarima da su nevini i da istražitelji nemaju čvrste dokaze protiv njih.

Naredne sedmice očekuje se žalba optuženijh na produženje pritvora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar