U trendu

Rumunski sud obrazloĹžio odluku o pritvoru Tejtu zbog trgovine ljudima

BUKUREĹ T – Rumunski sud obrazloĹžio je danas odluku na osnovu koje će kontroverzni američko-britanski influenser Endru Tejt, njegov brat Tristan i joĹĄ dvoje osumnjičenih za trgovinu ljudima ostati u pritvoru do 27. februara.

„Pored zaĹĄtite istrage i obezbeđenja prisustva osumnjičenog za buduće suđenje, pritvor je opravdan potrebom da se smire socijalne tenzije i javni red u vezi sa ovim slučajem“, navodi se u pisanom saopĹĄtenju Glavnog suda u BukureĹĄtu, prenosi Bi-Bi-Si.

Braća Tejt zadržana su u pritvoru dodatnih 30 dana, do 27. februara, dok policija istražuje navode o silovanju i trgovini ljudima.

Obojica su ranije negirali optuĹžbe.

U obrazloženju sudija je istakao sposobnost braće Tejt da lako pronađu ranjive žrtve i ostvare ogroman profit njihovim iskorišćavanjem.

On je, pozivajući se na tvrdnje tužilaca, a govoreći o teškim uslovima pod kojima su radile žene za Tejta, naveo da je to bilo po 12 sati bez prekida, uz samo pet minuta pauze.

Ukazao je i na tzv. „metod ljubavnika“, metod rada koji trgovci ljudima često koriste kako bi namamili Ĺžene u seksualnu industriju.

Tužioci nisu u potpunosti rasvetlili činjenice ovog slučaja, navodi se u saopštenju sudije, ali se dodaje da to ne otklanja osnovanu sumnju da su okrivljeni izvršili krivična dela za koja se protiv njih vodi istraga, što opravdava njihov pritvor po zakonskom osnovu.

Endru Tejt i njegov brat Tristan su u pritvoru zajedno sa dve Rumunke koje su blisko povezane sa njima, DĹžordĹžijanom Nagel i Luanom Radu.

IstraĹžitelji tvrde da su njih četvorica početkom 2021. godine osnovali organizovanu kriminalnu grupu za „regrutovanje, skloniĹĄte i prevoz Ĺžrtava, kako bi primoravanjem Ĺžena na snimanje pornografskog sadrĹžaja“, koji je potom distribuiran na Internetu, najčešće na TikTok-u i stranici Onli Fans, „pribavili velike sume novca“.

Ranije ove nedelje, braća Tejt su, dok su u lisicama dovedeni na ispitivanje, rekli okupljenim novinarima da su nevini i da istražitelji nemaju čvrste dokaze protiv njih.

Naredne sedmice očekuje se žalba optuženijh na produženje pritvora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

PoĹĄalji komentar