U trendu

Rusi podigli „suhoja“ zbog američkog špijunskog aviona (video)

Lovac Su-27 dežurnih vazduhoplovnih snaga Južnog vojnog okruga Rusije podignut je u vazduh kako bi presreo američki izviđački avion P-8A „Posejdon“ koji je leteo iznad neutralnih voda Crnog mora i približavao se granici Rusije, saopštila pres-služba Ministarstva odbrane Rusije.

„Za presretanje cinja podignut je lovac Su-27 iz sastava dežurnih snaga protivvazdušne odbrane Južnog vojnog okruga, navodi se u saopštenju Ministarstva.

​Ministarstvo odbrane je naglasilo da se posada ruskog aviona „približila na bezbednoj udaljenosti od vazdušnog objekta, identifikovala kao američki izviđački avion P-8A „Posejdon“, koji je odmah promenio pravac leta od državne granice Rusije“.

Pri tome je Su-27 poštovao međunarodna pravila za korišćenje vazdušnog prostora i, nakon završetka zadatka, vratio se na bazni aerodrom.

​Prema navodima portala „Plejn radar“, američki avion poleteo je iz vazduhoplovne baze u Italiji uveče 3. jula, nakon čega je izvršio izviđanje duž ruske obale Crnog mora.

Avion „Boing P-8 Posejdon“ je patrolni avion predviđen za otkrivanje i uništavanje neprijateljskih podmornica u područjima patrole, izviđanja, učešća u protivpodmorničkim i operacijama spasavanja.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar