U trendu

Rusi u šoku: Uhapšen dečak koji je čitao poeziju i dotakao prolaznika (video)

Akcija hapšenja i pritvor određen desetogodišnjem dečaku koji je dok je čitao poeziju na ulici u Moskvi dotakao prolaznika, šokirali su danas Ruse, prenosi AP.

https://www.facebook.com/irina.yatsenko.75/videos/1357948527628300/?permPage=1

Policija tvrdi da je dečak, kojeg su mediji identifikovali kao Oskara Mironova, sinoć „prosjačio“ na ulici, zbog čega su ga u policijskoj stanici zadržali do ranih jutarnjih sati.

Otac dečaka je ruskim medijima rekao da je njegov sin čitao poeziju naglas dok mu je maćeha bila u blizini i sedela na klupi.

Istražni komitet Moskve, koji ispituje ozbiljna krivicna dela, saopstio je da će proveriti način na koji se policija bavila ovim slučajem, kao i delovanje roditelja. Moskovska policija je najavila da će i sama sve proveriti i „javno objaviti“ rezultate istrage.

AP navodi da je pre nekoliko dana novinar lista „Moskovski komsomolec“ Aleksandar Minkin hvalio dečakovo javno čitanje poezije i postavio snimak toga na Fejsbuk. Na njemu se vidi mršavi dečak sa naočarima koji u popularnoj pešačkoj zoni Arbat napamet izgovara monolog iz „Hamleta“ sa čuvenim „Biti ili ne biti“.

Minkin je dečaka nazvao „uličnim princom“ i njegovim „herojem“. Prema njegovoj tvrdnji, dečak je dobijao manje svote novca od prolaznika, ali nije prosio. Sajt OVD.info koji prati pritvaranja naveo je da su dečak i njegova maćeha proveli oko četiri sata u policijskoj stanici koju su napustili nakon ponoći.

Dečakov otac je za „Lajf njuz“ kazao da je njegov sin vežbao glumačke veštine.

AP navodi da je uticajni advokat Anatolij Kučerena, koji zastupa odbeglog saradnika američke Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA) Edvarda Snoudena, otišao u policijsku stanicu i izjavio za rusku televiziju da se policija izvinila dečakovim roditeljima.

Policija je, ipak, dečakovog oca kaznila sa 500 rubalja (devet dolara) zbog neizvršavanja roditeljskih dužnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)