najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Rusija: Antiturske majice čekaju turske tkanine

Planovi ruskih dizajnera o novim kolekcijama sa antiturskim natpisima i simbolikom mogu da propadnu, pošto su na granici zaustavljeni kamioni sa tkaninama iz Turske, koja je osnovni izvoznik te robe u Rusiju.

Dizajner Jekaterina Dobrjakova izjavila je danas radiju Ruska služba novosti da zbog takvih problema možda neće biti u mogućnosti da započne izbacivanje nove kolekcije sa antiturskom simbolikom.

Ona je kazala da preko granice ne može da prodje kamion sa turskom tkaninom, ali nije precizirala da li je kamion zaustavljen na turskoj ili ruskoj strani granice.

“Ako nam, konačno, stigne kamion s turskom tkaninom, obavezno ćemo izdati kolekciju sa antiturskom tematikom. Kamioni su stali. Isporučioci su u panici, jer kamione ne puštaju preko granice”, rekla je Dobrjakova.

Dizajner Aleksandar Konosov rekao je istom radiju da takodje planira novu kolekciju sa antiturskom tematikom i potvrdio da Turska drži monopol na tržištu tkanina u Rusiji.

On je naveo da će kolekciju ipak izraditi iz ruskih tkanina.

“Imaćemo nekoliko modela, s paradajzom i sa natpisima ‘Neću ići’, i slično”, rekao je Konosov.

On je obećao da će od 15. decembra ipak početi prodaja majica, ali da se već sada na sajtu dizajnera mogu naručiti majce sa natpisima: “Ne treba nam turska obala, sada su sa nama Krim i snežni Soči. Voljena naša, rodna zemljo!” i “Beži, Turčinu, beži”, sa slikom predsednika Turske Redžepa Erdogana koji beži od medveda.

Odnosi izmedju Rusije i Turske su naglo pogoršani nakon što je 24. novembra turska vojska oborila ruski bombarder Su-24 na granici sa Sirijom. 

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike