U trendu

Rusija će obratiti pažnju na američke provokacije u istočnoj Evropi

Moskva ocenjuje raspoređivanje američkih vojnika na Baltiku kao provikaciju u blizini ruskih granica, izjavila je na brifinngu zvanična predstavnica MIP-a Rusije Marija Zaharova.

„Mi smo obratili pažnju na raspoređivanje na Baltiku američkih vojnika za specijalne operacije. Ta tema nije ostala neprimećena. To ocenjujemo kao još jedan primer provokacione vojne aktivnosti u blizini ruskih granica u skladu sa poslovičnom linijom obuzdavanja Rusije“, rekla je ona.

Ona je navela da je očigledno i da je „cilj ovakvih napora, kao i u slučaju očiglednih užurbanih prebacivanja američke teške vojne tehnike u Evropi, pokušaj da u poslednjim danima Obamina administracija maksimalno zakomplikuje situaciju u bilateralnim odnosima i učini nove američke vlasti taocima takve svoje planske i veoma, blago rečeno, neprijateljske politike prema Rusiji“.

Zvanična predstavnica MIP-a Rusije Marija Zaharova izjavila je da se Rusija nada da nova administracija SAD neće krenuti prema Moskvi ćorsokakom svojih prethodnika.

„Naravno, i dalje ćemo uzimati u obzir u politiku SAD u vojnom planiranju protiv Rusije, uključujući i u baltičkim zemljama. Nadamo se da se nova administracija neće voditi tom politikom ćorsokaka. Može se reći da to nije samo politika ćorsokaka, već da provocira sukob naših država“, rekla je Zaharova.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.