U trendu

Rusija će uzvratiti ukoliko SAD izglasaju sankcije

Ukoliko predsednik SAD Donald Tramp odobri nove sankcije protiv Rusije, Moskva će odgovoriti „recipročnim“ merama, piše ruski poslovni dnevni list „Komersant“, pozivajući se na izvore iz ruske Vojske.

U listu se navodi da će Rusija verovatno zapleniti „američku kuću“ u Moskvi, stovarište ambasade, kao i da će iz zemlje proterati 35 američkih diplomata.

Rusija će možda postaviti i ograničenje na broj diplomatskog osoblja SAD u Moskvi, za koje kažu da prevazilazi broj ruskih diplomata u Vašingotnu.

Analitičari i biznismeni koji su razgovarali za list „Komersant“ ipak tvrde da Rusija ima ograničene mogućnosti za značajnilji udar na ekonomiju SAD.

Ruska Federacija i dalje dostavlja obogaćeni uranijum za nuklearne elektrane u SAD, titanijum za avio-industriju, kao i aluminijum i čelik.

Potencijalne restrikcije za poslovanje američkih kompanija u Rusiji mogle bi da imaju većeg uticaja, navodi „Komersant“.

Rojters prenosi ovu priču, ali agencija naglašava da ne može da proveri njenu verodostojnost, stoga ne garantuje i ispravnost emitovanih podataka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar