U trendu

Rusija: Devetoro dece hospitalizovano zbog trovanja hlorom

OMSK – Tužilaštvo Omske oblasti istražuje incident zbog devetoro maloletne dece koja su hospitalizovana zbog sumnje na trovanje hlorom nakon posete fitnes centru u gradu Omsku u Zapadnom Sibiru, saopšteno je danas iz kancelarija tužilaštva ove oblasti.

„Tužilaštvo Kirovskog okruga u Omsku pokrenulo je istragu o informacijama o devetoro maloletnika koji su hospitalizovani sa sumnjom na trovanje hlorom posle poseti fitnes centru u Omsku 2. januara“, navodi se u saopštenju pres službe.

Izvor iz lokalne službe za vanredne situacije rekao je agenciju TAS S da se nekoliko porodice odmaral u fitnes centru u Omsku, a da je ujutru devet tinejdžera odvezeno u bolnice u Omsku sa znacima trovanja hlorom.

Kako se navodi, svi su hospitalizovani, od kojih su troje srednje teškog, a šestoro lakšeg stanja, dok je jedna žena ostala kod kuće, na kućnom lečenju.

Ministarstvo zdravlja Omske oblasti saopštilo je da će neki od maloletnika biti otpušteni iz bolnica već danas.

Tokom istrage, istražitelji će utvrditi da li su usluge koje pruža fitnes centar u skladu sa sanitarnim standardima, epidemiološkim i drugim zahtevima, navodi ruska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.