U trendu

Rusija jača avijaciju, vojska dobija 100 novih letelica

Vazdušno-kosmičke snage Rusije planiraju da u 2018. godini dobiju više od stotinu aviona i helikoptera, izjavio je komandant ratnog vazduhoplovstva, general pukovnik Viktor Bondarev.

Bondarev je to novinarima rekao u subotu, poslednjeg dana Međunarodnog avio-kosmičkog salona MAKS 2017.

„Dobićemo najmanje kao ove godine. Više od stotinu novih letelica, a biće i modernizacije i kapitalnog remonta postojećih. Dobro se obnavljamo“, naglasio je Bondarev novinarima.

Govoreći o novom državnom programu naoružanja 2018-2025, godine na kojem se trenutno radi, on je je naglasio da „avijaciju nisu uvredili“.

„Svi dobro znaju da se svet kreće putem razvoja avio-kosmičkih jedinica. Tamo su nove tehnologije, razvoj, napredak. Na kraju, to utiče i na razvoj privrede i industrije“, zaključio je general, preneo je Sputnjik.

Bondarev je govorio i o ruskom borbenom T-50 (PAK FA) pete generacije, ističući da ta letelica daje pilotima praktično neograničene mogućnosti prilikom pilotiranja i borbe, preneo je Tas s.

„Rekao bih da zasad nema fiziološke granice za pilota PAK, kako u letačkoj obuci, tako i u pilotiranju ovim avionom“, rekao je Bondarev.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike