U trendu

Rusija ne želi u trku naoružanja

Rusija ne namerava da učestvuje u trci naoružanja, jer bi to oslabilo ekonomiju države, ali će reagovati na moguće pretnje, izjavio je pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov.

„Rusija ne ulazi u trku naoružanja. Rusija pokušava da nekim sredstvima odreaguje na moguće pretnje, ali ne više od toga. U trku naoružanjem mi ne ulazimo, mi smo protiv nje, jer će to, naravno, oslabiti naše mogućnosti u ekonomiji“, kazao je Ušakov, prenosi RIA Novosti.

„Mi smo principijelno protiv toga, predsednik se jasno izjasnio o tome“, dodao je on.

Izvor Interfaksa na medjunarodnom forumu Armija-2015 kazao je juče da Rusija ne namerava da učestvuje u trci naoružanjem, ali da je prinuđena da se bavi planskim nuklearnim naoružanjem u interesu bezbednosti i zbog zastarelosti nuklearnog potencijala.

Putin je juče izjavio da će ojačati nuklearni arsenal zemlje sa oko 40 novih interkontinentalnih raketa do kraja godine koje će biti sposobne da pruže otpor „najsavremenijem američkom sistemu protiv-vazdušne odbrane“.

Putin je dodao da će do kraja godine biti gotova i nova nuklearna podmornica. Naveo je da Rusija treba da se brani svojim oružanim snagama ako je ugrožena jer NATO „stiže do njenih granica“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar