U trendu

Rusija: Oboren ukrajinski avion Su-25 i tri rakete Točka-U

MOSKVA – Ruski borbeni avion oborio je ukrajinski jurišni avion Su-25 u vazdušnoj borbi u Hersonskoj oblasti, a ruske snage PVO presrele su tri ukrajinske balističke rakete Točka-U, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

„U oblasti opštine Novobratskoje u Hersonskoj oblasti, ruski borbeni avion je u vazdušnoj borbi oborio avion Su-25 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva“, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Igor Konašenkov, prenosi TAS S.

On je još naveo da su vazdušno-kosmičke snage Rusije izvele napad pametnim naoružanjem da eliminišu do 150 ukrajinskih vojnika i 12 komada vojne opreme u Harkovu, kao i da su pogođena dva ukrajinska komandna mesta u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR).

Konašenkov je saopštio da su ruske PVO snage presrele tri ukrajinske balističke rakete Točka-U u Hersonskoj oblasti i na teritoriji samoproglašene Luganske Narodne Republike i osam raketa u oblasti Harkova.

Ministarstvo je saopštilo i da su ruske snage pogodile četiri ukrajinska artiljerijska voda višecevnih raketnih bacača Uragan i Grad u blizini Gorlovke u DNR, navodi TAS S.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.