U trendu

Rusija reagovala na agresivne izjave Haradinaja

Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije osudilo je danas „agresivne izjave“ Ramušha Haradinaja upućene na adresu Beograda i srpskog rukovodstva.

„Smatramo neprihvatljivim nedostatak adekvatnog odgovora od pokrovitelja Prištine, pre svega EU i SAD na takve neobuzdane ekstremističke izjava. Da li ih zapadni partneri smatraju normalnim? Da li su takve izjave prihvatljive u savremenoj Evropi? Jesu li Brisel i Vašington solidarni sa Haradinajem ili jednostavno ne mogu da urazume svoje štićenike“, pita Odeljenje za informisanje Minisatrstva spoljnih poslova Ruske Federacije u saopštenju.

Sa žaljenjem se konstatuje i da je takav razvoj podstakla i odluka francuskog suda, koji je, ignorišući pravno opravdani zahtev srpske strane oslobadio Haradinaja, koji je optužen za zločine, otmice, i slovanja, može smatrati podsticanjem tenzija.

„Ovo pokazuje da je kvazi država Kosovo glavni izvor regionalne nestabilnosti i da popustljivost prema velikoalbanskim apsiracijama može dovesti do podsticanja međuetinčkih sukoba, i predstavlja potencijal za sukobe na Balkanu“, zaključuje se u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike