U trendu

Rusija osuđuje nacionalističku retoriku pred izbore za EP

MOSKVA – Rusko ministarstvo inostranih poslova osudilo je nacionalističku retoriku koja se sve više koristi uoči izbora za Evropski parlament iduće godine, javlja TAS S.

„Očigledno nastojanje da se koriste takve veštačke ideološke konstrukcije da bi se stekla populistička korist na predstojećeim izborima za Evropski parlament u maju 2019. nama izgleda kao potpuna prevara“, kaže se u saopštenju objavljenom na vebsajtu ruskog ministarstva.

Ocenjuje se da nacionalističke snage koje se opiru jačoj federalizaciji EU mogu da dobiju više mandata nego ranije i da je nedavno obeležavanje primirja u Prvom svetskom ratu pokazalo da neke evropske zemlje pokušavaju da „povuku sumnjive paralele“ između sadašnje situacije i perioda koju su prethodili i prvom i drugom svetskom ratu.

Glavna ceremonija povodom završetka Prvog svetskog rata održana je 11. novembra u Parizu, kojoj su na poziv francuskog predsednika Emanuela Makona prisustvovali i predsednici Rusije i SAD Vladimir Putin i Donald Tramp, kao i lideri drugih zemalja učesnica tog najvećeg ratnog sukoba do tada u istoriji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar