U trendu

Rusija počela s prodajom „Putinove limuzine“ (video)

Ruska kompanija „Aurus“, prvi ruski ultraluksuzni automobilski brend, otvorila je izložbeno-prodajni salon u Moskvi.

U salonu će potencijalni kupci moći da se upoznaju sa modelom „senat“, koji ima motor od osam cilindara i dve turbine, kao i pogon na sva četiri točka.

Ciljna grupa kupaca limuzine „aurus“, čija je cena 18 miliona rubalja (274.000 dolara), uglavnom su klijenti u Severnoj Africi i na Bliskom istoku, ali je namenjena i evropskim i kineskim kupcima.

​„Očekujemo da sličan salon bude otvoren u Kini 2020. ili 2021. godine“, rekao je ruski ministar za industriju i trgovinu Denis Manturov tokom ceremonije otvaranja salona u Moskvi.

Direktor brenda „Aurus“ Adil Širinov izjavio je da se ne planira maloprodaja tih automobila u 2019. godini, ali da će biti moguće da se automobil pogleda i poruči.

​Projekat „Kortež“ obuhvata luksuzne automobile za najviše državnike i u njega spadaju limuzina, sedan, miniven i terenac na jedinstvenoj modularnoj platformi.

Projektom rukovodi Državni istraživački institut za automobile, uz partnerstvo sa grupom „Solers“ i stranim partnerima. Rusija je u taj projekat uložila 12,4 milijarde rubalja (189 miliona dolara).

Predsednik Rusije Vladimir Putin se vozio u jednoj od limuzina „aurus“ tokom prošlogodišnje inauguracije za predsednika.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)