Rusija pozvala SAD da urade više u borbi protiv Al-Nusre

Ruske vlasti su danas pozvale SAD da urade više u borbi protiv Al-Nusre u Siriji, koju i Moskva i Vašington smatraju terorističkom grupom uprkos njenom odvajanju od Al-Kaide.

“Vašington se slaže da je Al-Nusra, koja će se ubuduće zvati Fateh al-Šam Front, teroristička organizacija, ali ona do sada nije bila meta vazdušnih udara” koje u Siriji izvodi međunarodna koalicija na čelu sa SAD, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova, a prenela agencija AFP.

“Ima već gotovo godina dana da Amerikanci odbijaju sa nama da podele svoje podatke o lokaciji ekstremista Al-Nusre”, navodi se u saopštenju.

“Umesto da preduzmu praktične mere (protiv Al-Nusre), Amerikanci su uslovili svoje intenziviranje borbe protiv terorizma obećanjima za promenu režima” u Siriji, ističe rusko Ministarstvo i upozorilo SAD na stvaranje “novog terorističkog čudovišta” u Siriji.

SAD dve godine svakodnevno vrše vazdušne udare na položaje IS u Siriji i sarađuju sa lokalnim snagama na terenu kako bi im pomogli u borbi protiv džihadista.

(Tanjug)

Ostavite komentar