U trendu

Rusija prekida povlačenje u Siriji?

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da je Rusija zabrinuta zbog niza teorističkih napada na zapadu Sirije, a na pitanje da li bi Rusija, nakon tih napada, mogla da revidira odluku o smajenju snaga u toj zemlji, on je odbio da odgovori.

„Ne mogu da odgovorim na to pitanje. Mogu samo da podsetim da je predsednik (Vladimir) Putin rekao da infrastuktura našeg legitimnog prisustva u Siriji, na zahtev legitimnih sirijskih vlasti, podrazumeva mogućnost veoma fleksibilnog pristupa brojčanoj snazi našeg kontigenta“, rekao je Peskov.

On je ocenio da niz današnjih teorističkih napada u Siriji ukazuje na fragilnost situacije u regionu, preneo je TAS S.

Najmanje 101 osoba je poginula danas u bombaškim napadima u dva uporišta sirijskog režima – gradovima Džableh i Tartusu, za koje je odgovornost preuzela takozvana Islamska država.

U napadu u Džablehu je poginulo 53, a u Tartusu 48 ljudi, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Londonu, prenela je agencija AFP.

Direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman je istakao da su to „bez sumnje najsmrtonosniji napadi“ na pomenuta dva grada još od izbijanja sukoba u Siriji u martu 2011. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar