U trendu

Rusija razocarana, jer SB UN nije usvojio nacrt rezolucije

NJUJORK – Rusija je veoma razočarana zbog činjenice da Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija nije usvojio njen nacrt rezolucije o istrazi aktivnosti američkih bioloških laboratorija u Ukrajini, izjavio je u Njujorku prvi zamenik stalnog ruskog predstavnika u UN Dmitrij Poljanski.

Poljanski je na sednici Saveta bezbednosti u sredu uveče, rekao da je Moskva razočarana, jer SB nije primenio mehanizam predviđen Konvencijom o zabrani biološkog i toksičnog oružja, preneo je TAS S.

Konvencijom je predviđeno da se svaka zemlja potpisnica obavezala da sarađuje u svakoj istrazi SB u skladu sa poveljom UN na osnovu žalbe podnete tom savetu, istakao je Poljanski posle glasanja o ruskom nacrtu rezolucije.

Poljanski je rekao da će Moskva nastaviti da istražuje sve aktivnosti u vezi sa aktivnostima američkih bioloških laboratorija u Ukrajini, uprkos odbijanju SB da sprovede istragu o tom pitanju.

SB UN je odobrio nacrt rezolucije koji je podnela Rusija, a kojim je traženo da bude osnovana komisija koja bi istražila aktivnosti američkih bioloških laboratorija u Ukrajini.

Rusija i Kina su glasale za taj dokument, Velika Britanija, SAD i Francuska su glasale protiv, dok su ostale članice SB bile uzdržane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.