U trendu

Rusija se sprema za obimne vojne vežbe u Mediteranu

MOSKVA – Rusija će održati vojne vežbe u Sredozemnom moru od 1. do 8. septembra, uz učešće 25 vojnih brodova i 30 aviona, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

„U skladu sa planom obuke ruskih oružanih snaga, vežbe velikih razmera grupacije snaga ruske mornarice i vazduhoplovnih snaga biće sprovedene od 1. do 8. septembra 2018. u Sredozemnom moru pod rukovodstvom glavnog komandanta mornarice, admirala Vladimira Koroljova“, navodi se u saopštenju, prenosi Tas s.

Tokom vežbi u Mediteranu, planirano je raspoređivanje više od 25 vojnih brodova i pomoćnih plovila na čelu sa raketnom krstaricom „Maršal Ustinov“, navelo je Ministarstvo.

„U međunarodnom vazdušnom prostoru, zadatke obuke izvešće oko 30 aviona, uključujući strateške bombardere nosače raketa „Tu-160“ i „Tu-142MK“, kao i protivpodmorničke vojne aviona „II-38“, lovce „Su-33“ i avione pomorskog vazduhoplovstva „Su-30SM“, stoji u saopštenju.

Vežbe se organizuju u trenutku kada između Rusije i Zapada postoje tenzije zbog severnog sirijskog regiona Idliba koji je pod kontrolom pobunjenika, a gde sirijski predsednik Bašar al-Asada priprema ofanzivu, napominje Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar