najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Rusija: Sirijski militanti koriste hemijsko oružje

Ruska vojska je dokazala da su sirijski militanti koristili otrovne supstance, izjavio je zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

„U kvartu „1070“ na jugozapadu Alepa eksperti Ministarstva odbrane Rusije su izveli brzu identifikaciju devet odabranih uzoraka (delovi granata, mesta pada granate) koja je potvrdila da se u municiji nalazio flor i beli fosfor. Takođe je od četvorice Sirijca koji su ranjeni tokom korišćenja militanata hemijskog oružja uzet uzorak i poslat na dubinsku analizu u specijalnu laboratoriju na teritoriji Ruske Federacije“, rekao je Konašenkov.

Specijalisti ruskog naučnog centra za radijacionu, biološku i hemijsku zaštitu Oružanih snaga Rusije nastavljaju da rade na prikupljanju dokaza o upotrebi hemijskog oružja u Alepu od strane terorista, saopštio je Konašenkov. Istovremeno, predstavnik Ministarstva odbrane je naveo da „bez obzira na poziv na zajednički rad, Organizacija za zabranu hemijskog oružja (OZHO) još uvek nije poslala u Alep svoje eksperte“, prenosi Sputnjik.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike