U trendu

Rusija: Srušio se putnički avion, poginulo 62 ljudi

Svih 62 ljudi koji su se nalazili u putničkom avionu koji je leteo iz Dubaija prema jugu Rusije poginuli su kada se letelica srušila prilikom drugog pokušaja sletanja na aerodrom u Rostovu na Donu, objavili su ruski zvaničnici, a preneo Rojters.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije navelo je da je „boing 737-800“ loukost aviokompanije „Flajdubai“ pao noćas u tri sata i 50 minuta po lokalnom vremenu, kao i da su u avionu najvećim delom bili Rusi.

„Avion je pao na tlo i raspao se. Prema preliminarnim podacima, bilo je 55 putnika i sedam članova posade. Svi su poginuli“, navedeno je u saopštenju Istražnog komiteta Rusije.

Avion je pao u okviru aerodromskog područja, oko 250 metara pre početka piste, a ruski mediji navode da su bili loši uslovi vidljivosti.

Rusko ministarstvo za vanredne situacije navelo je u saopštenju da šest članova posade nisu bili ruski državljani, ali nije navelo čiji su bili državljani.

Guverner regiona Rostov Vasili Golubjev rekao je državnoj televiziji da je u avionu bilo sedmoro dece.

Golubjev ističe da su loše vreme i snažni naleti vetra u oblasti Rostova primarni putokazi za istragu, dok savetnik ruskog ministra za saobraćaj Žana Terekohova navodi da je jedan od faktora greška pilota.

Predstavnik Ministarstva za vanredne situacije u Rostovu rekao je na brifingu da podaci o letu još nisu prikupljeni, a aviokompanija „Flajdubai“ navodi da čine sve što je u njihovoj moći da se informacije što pre prikupe.

Ministarstvo za vanredne situacije u Rostovu navodi da je krilo aviona udarilo u zemlju pri drugom pokušaju sletanja i zapalilo se.
Putin: Pružiti pomoć porodicama poginulih u avionskoj nesreći

Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je saučešće porodicama i prijateljima poginulih u avionskoj nesreći na jugu Rusije i poručio da je priroritet pružiti pomoć svima koji su izgubili svoje voljene, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je dodao da je guverner Rostova Vasili Golubjev i ruski ministar za vanredne situacije Vladimir Pučkov podneli Putinu izveštaj o istrazi sa lica mesta, preneo je Rojters.

Guverner je rekao da će porodica svake žrtve dobiti milion rubalja, što je oko 14.800 dolara.

Podaci letilice „boing 737-800“, koji se srušio prilikom sletanja na aerodrom u Rostovu na Donu, još nisu pronađeni, rekao je šef južnog regionalnog centra ruskog Ministarstva za vanredne situacije Igor Oder.

„Crne kutije još nisu pronađene, spasioci i istražitelji nastavljaju da rade“, dodao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.