U trendu

Rusija u suzama: U požaru stradalo celo odeljenje osnovaca (foto)

Novi bilans žrtava požara u tržnom centru „Zimska višnja“ je 64 osobe, među kojima ima i mnogo dece. Kako mediji prenose, celo odeljenje osnovne škole nestalo je u požaru, a za sada potvrđena je smrt osmoro dece.

https://www.instagram.com/p/BgwduVcADf5/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_profile_upsell_logged_in_test

Neka od dece zarobljena u trgovačkom centru navodno su nazvala svoje roditelje ili se obratila svojim prijateljima na društvenim medijima. Posebno je jeziva poruka jedne 13-godišnje devojčice.

– U vatri smo. Ovo je možda oproštaj – napisala je Marija Moroz (13) ruskoj društvenoj mreži VKontakte.

Među žrtvama je navodno i celi razred jedne osnovne škole.

Naime, osmoro dece je sa svojom učiteljicom došlo na izlet u Kemerovo. Učiteljica je odlučila da prošeta po trgovačkom centru i ostavi decu u bioskopu da gledaju crtani film, odakle najverovatnije nisu uspeli da izađu. Jedna od devojčica, Viktorija Počankina, pozvala je tetku usred požara.

– Vrata su blokirana. Ne mogu da izađem, ne mogu da dišem. Tetice, reci celoj porodici da ih volim. Reci mami da sam je volela… – poslednje su reči devojčice koje su preneli lokalni mediji.

Ostali se trenutno vode kao nestali. Porodice i prijatelji žrtava objavili su njihove fotografije na društvenim mrežama, gde mole za informacije o nestalima.

Nije poznat ni tačan uzork tragedije. Neki očevici tvrde da je vatra izbila na dečjem igralištu nakon što je jedno od dece zapalilo trambolinu upaljačem, a prema drugoj verziji do požara je došlo nakon kvara na električnim instalacijama.

Spasilačke službe nastavljaju potragu za nestalima, ali nade da će pronaći nekog su sve manje. Požar, jedan od najsmrtonosnijih u Rusiji od raspada Sovjetskog Saveza, zahvatio je gornje spratove centra na kojima se nalaze kompleks bioskopa i dečija igraonica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.