U trendu

Rusija: Zapad se ponaša kao tužilac, sudija i egzekutor

MOSKVA – Ruska delegacija pri Organizaciji za zabranu hemijskog oružja (OPCW) saopštila je danas da se Zapad ponaša kao tužilac, sudija i egzekutor u slučaju trovanja bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja.

„Celokupan Zapad u takozvanoj ‘novičok’ drami ponaša se kao tužilac, sudija i dželat u isto vreme. Zašto bi (Rusija) dokazivala svoju nevinost, a ne obrnuto?“, napisla je ruska delegacija pri Organizaciji za zabranu hemijskog oružja na svom Tviter nalogu, preneo je Rojters.

Ruska ambasada u SAD saopštila je ranije danas da su nove američke sankcije protiv Rusije zbog slučaja Skripalj drakonske i da su razlozi za njihovo uvođenje izmišljeni.

Naglašava se da nalazi Vašingtona nisu potkrepljeni ni činjenicama ni dokazima, prenosi Rojters.

Sjedinjene Američke Države saopštile su da će 22. avgusta uvesti nove sankcije Rusiji nakon što su utvrdile da je Moskva upotrebila nervni otrov protiv bivšeg ruskog tajnog agenta i njegove kćerke u Velikoj Britaniji, javio je AP.

„Utvrđeno je da je vlada Ruske Federacije koristila hemijsko ili biološko oružje kršeći međunarodno pravo, ili koristila smrtonosno hemijsko ili biološko oružje protiv svojih državljana“, navela je u sredu portparol Stejt departmenta Heder Nauert u saopštenju.

Američka TV stanica En-Bi-Si je javila, pozivajući se na visokog zvaničnika Stejt departmenta, javila je da bi nove sankcije najviše trebalo da pogode izvoz osetljive robe Rusiji koja se odnosi na nacionalnu bezbednost.

Skripalj i njegova 33-godišnja kćerka Julija 4. marta pronađeni su u nesvesnom stanju na klupi u britanskom gradu Solsberiju. Njih dvoje su se oporavili od trovanja.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike