U trendu

Tajno prebacivanje Skripaljevih smatraćemo – otmicom

Ruska ambasada u Londonu saopštila je da će bilo kakvo premeštanje Sergeja i Julije Skripalj na tajnu lokaciju smatrati otmicom svojih državljana.

Ukoliko oni budu prebačeni na tajnu lokaciju, propašće prilika da se čuje njihova verzija događaja, saopštila je Ruska ambasada u Londonu.

„Svet, ako ne bude imao mogućnost da stupi u kontakt sa njima, imaće svaki razlog da to vidi kao otmicu dva ruska državljanina ili, u najmanju ruku, njihovu izolaciju“, napisano je na veb sajtu Ruske ambasade u Londonu.

Kćerka bivšeg ruskog dvostrukov špijuna Sergeja Skripalja, Julija, puštena je iz bolnice u Britaniji u koju je zajedno sa ocem u kritičnom stanju prebačena 4. marta, nakon što su otrovani nervnim agensom, saopštilo je ranije danas rukovodstvo bolnice u Solzberiju.

Direktorka bolnice Kristin Blanšard potvrdila je navode britanskih medija da je Julija Skripalj (33) otpuštena iz te zdravstvene institucije, ali nije precizirala kada je izašla, dok je BBC prethodno naveo da je ona puštena kasno sinoć.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Balkan

    Britanci i ne zele da se bude u kontaktu sa ovim ljudima, jer bi onda istina izasla na vedelo. Sa druge strane kada ih sklone na neko tz. tajno mesto sve ce ostati tajna pa i to da ih nema medju zivima.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike