Ruska vojska: Naši avioni nisu intervenisali u Guti

Ruska vojska saopštila je danas da njeni avioni nisu intervenisali u istočnoj Guti gde je gotovo 80 civila poginulo u udarima na tu pobunjeničku zonu, prema navodima sirijske Opservatorije za ljudska prava. 

„Tvrdnje Opservatorije… o takozvanim ruskim vazdušnim udarima na istočnu Gutu su samo još jedna lažna vest“, saopštilo je Ministarstvo odbrane, penose ruske novinske agencije. 

„Ruska avijacija nema nikakvu vojnu misiju u istočnoj Guti i ne sprovodi nikakvu misiju u toj oblasti, dodaje se u saopštenju.

U istočnoj Guti danas je poginulo 76 stanovnika uglavnom u napadima na mesta Sakba i Kfar Batna, prema podacima Opservatorije koja je navela da su napade izveli ruski avioni. 

Od početka ofanzive na istočnu Gutu koju su pokrenule snage Bašara al Asada 18. februara, uz podršku njihovog saveznika Rusije, sirijske vladine snage povratile su 70 odsto tog pobunjeničkog uporišta kod Damaska.

Prema bilansu Opservatorije u gotovo mesec dana bombardovanja i granatiranja ubijeno je najmanje 1.346 civila medju kojima 270 dece a hiljade je ranjeno.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike